Kruiden

Gewoon lekker, net als vroeger.

Ondersteunend bij verkoudheid en griep.

zoethout

Smaak: Kamille

Beschrijving: De geselecteerde eigenschappen van dit mengsel komen uitsluitend uit Europese teeltgebieden en tot een intensieve diep-gele infusie en een bepaalde aromatische smaak beleving.

Dosering: 2 volle theelepels
Zettijd: 8-10 minuten

*Allergeenvrij

Smaak: pepermunt

Beschrijving:
Gesneden pepermunt.
Onze Frankische pepermunt wordt voorzichtig gedroogd en onderscheidt zich door zijn hoogwaardige kwaliteit. Het bijzonder hoge gehalte aan essentiële oliën geeft de pepermunt zijn aangename en intense smaak.

Dosering: 1 volle theelepel
Zettijd: 8-10 minuten
*Allergeenvrij

Smaak: gember

Beschrijving:
Gesneden Gember.
De gember van Nigeriaanse afkomst heeft een aangenaam zoetig kruidigheid dat wordt afgerond met een zachte aanraking van citroen.
Kan zowel warm als koud worden gedronken.

Dosering: 1 afgestreken theelepel
Zettijd: 8-10 minuten

*Allergeenvrij

Omschrijving: Brandnetelblaadjes gesneden.
Momenteel zeer populair !
Licht zurige afdronk en een spinazie-achtig groene kleur.

Dosering: 1 volle theelepel
Zettijd: 8-10 minuten

*Allergeenvrij

Smaak: citroengras

Beschrijving:
Gesneden Citroengras.
Deze Thaise kwaliteit wordt gekenmerkt door zijn milde en delicate citroen smaak.
Door de aangename verfrissende smaak van dit kruid wordt citroengras meer en meer populair om een drankje van te maken.

Dosering: 1-2 opgehoopte theelepels
Zettijd: 8-10 minuten

*Allergeenvrij

Pure venkel zaadjes, lekker als thee of om te gebruiken bij het bereiden van maaltijden.Een populair kruid met een licht zoet aroma die als ingrediënt word gebruikt maar ook als thee gedronken word. Word geleverd als hele zaadjes. Gecertificeerd organisch, NL-BIO-01

Dosering: 1 volle theelepel
Zettijd: 8-10 minuten

*Allergeenvrij

Puur hibiscus, ook lekker om te mengen met rozenbottel.
De intensief rode kelk is vooral populair als een dagelijkse drank in hete gebieden. De hoge concentratie van fruitzuren produceert een verfrissende infusie, die warm en koud gedronken kan worden.

Dosering: 1 volle theelepel
Zettijd: 8-10 minuten

*Allergeenvrij

Gedroogde en gesneden verbena blaadjes met een fris lemon karakter.
Verveine, ijzerkruid of zoals wij het noemen "verbena" was al bij de Egyptenaren een heilige plant.
De roem van dit plantje steeg bij de Romeinen tot ongekende hoogte. Plinius de Oudere noemde ijzerkruid het beroemdste kruid van Rome.

Dosering: 1 volle theelepel
Zettijd: 6-8 minuten

*Allergeenvrij

Puur rozenbottel, ook heerlijk om te mengen met hibiscus.
Deze top Chileense kwaliteit heeft een bijzonder heldere infusie en een milde frisse smaak.
Rozenbottels worden vooral gekenmerkt door hun van nature hoog gehalte aan vitamine C.

Dosering: 2 volle theelepels
Zettijd: 8-10 minuten

*Allergeenvrij

Salieblad, grof.

Ook de Salie (thee) wordt een heel rijtje aan postieve werkingen voor de gezondheid toegeschreven.
Salie komt in veel keukenrecepten voor.

*Allergeenvrij

Smaak: Anijs

Ingrediënten:
Anijszaad.

Melisseblad, grof.
Een harmoniserend blad met een lichte citrusachtige frisheid en een iets bitter karakter.

*Allergeenvrij

Lindenbloesem.
Wordt vooral in Zwitserland veel gedronken.
Een zeer aangename smaak, hoog werkingsspectrum.

Kaneelstokjes.
Kaneelstokjes uit Ceylon. Veelzijdig in de keuken. Toepasbaar bijvoorbeeld in glühwein, maar is ook in Oosterse gerechten en vlees een culinaire kostbaarheid.

Kruizemunt is ook wel bekend onder de Marokkaanse naam "nana mint"of de Engelse vertaling spearmint.

Ook heerlijk als ijsthee in de zomer!

*Allergeenvrij